Для чого потрібно перезавантажувати wi-fi роутер

Зміст.

Навіщо перезавантажувати роутер?

Як допомагає перезавантаження роутера?

Як краще перезавантажити wifi роутер?

Віддалене перезавантаження роутера.

Перезавантаження роутера за розкладом.
 

Типова ситуація  для користувачів домашніх WiFi мереж — в певний момент, бездротова мережа дуже повільно завантажує сайти або взагалі повідомляє про відсутність сигналу. Швидким та дієвим способом повернути коректну роботу мережі до нормального стану — є перезавантаження маршрутизатора.


Навіщо перезавантажувати Роутер?

Під час роботи маршрутизатора памʼять та процесор перевантажуються, тим самим уповільнюють роботу навіть до повного підвисання. Також, можуть виникати помилки передачі даних на програмному рівні й маршрутизатор (WiFi Роутер) самостійно з ними може не впоратись.


Як допомагає перезавантаження роутера?

Маршрутизатор — це пристрій, який має свій процесор, оперативну пам'ять та операційну систему. Можна навіть порівняти його із РС, планшетом або телефоном. Як іноді буває, виникають помилки в роботі гаджетів і цю проблему допомагає вирішити  перезавантаження пристрою. Теж саме з маршрутизатором.

 

На момент перезавантаження пристрою відбувається:
— Нове інтернет підключення до бездротової мережі.
— Оновлення мережевих протоколів.
— Оновлення тимчасової IP адреси.
— Скидається кеш-пам'ять та неактивні сеанси.

 

Як краще перезавантажити wifi роутер?

Не варто використовувати для перезавантаження кнопку «Reset». Натискання «Reset» призводить до повного скидання пристрою, повертаючи його до заводських налаштувань. Для коректного перезавантаження потрібно витягти блок живлення роутера з розетки. Зачекати не менше 20 секунд, потім увімкнути блок живлення в розетку знову. Застарілим моделям маршрутизаторів потрібно більше часу перебувати в знеструмленому стані. Саме так маршрутизатор скине всі помилки, незалучені завдання та неактивні сеанси.


Віддалене Перезавантаження Роутера.

Якщо маршрутизатор знаходиться у фізично недоступному місці, тобто, дістатись до нього не зручно або він взагалі немає прямої доступності, в такому разі, його можна перезавантажити віддалено. Для цього, необхідно увійти через браузер у вебверсію панелі керування роутера.

 

 

Наприклад, для роутерів ТР-Link, панель керування доступна за адресою 192.168.0.1 Вводимо свій логін/пароль облікового запису TP-Link. На головному екрані переходимо на вкладку «Додатково», «Система» і далі, розділ «Перезавантаження». При необхідності натисніть кнопку «Перезавантаження», зачекайте декілька хвилин поки завантажаться всі параметри й продовжуйте користуватись бездротовою мережею.
 

Як підсилити сигнал WiFi та рекомендоване місце розташування WiFi роутера, розповіли у нашому матеріалі.


Перезавантаження Роутера за Розкладом

Навіть якщо в роботі маршрутизатора не спостерігаються помилки, все одно, намагайтеся перезавантажити пристрій хоча б раз на місяць. На головному екрані панелі керування за адресою 192.168.0.1 (Для Роутерів TP-Link) переходимо на вкладку «Додатково», «Система» і далі, розділ «Перезавантаження». Натисніть чек бокс «Увімкнути» перезавантаження за розкладом. Переконайтеся, що поточний час та час у налаштуваннях панелі керування збігається. Потім, вкажіть час перезавантаження, повтор щомісяця або щотижня й оберіть зручний день, та натисніть «Зберегти». Це мінімізує виникнення помилок вашій бездротовій мережі інтернет.